ganytojas_LIT.jpg
Naujienos

2021-ųjų spalio visuotinė konferencija

Maloniai kviečiame dalyvauti Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios visuotinėje konferencijoje, kuri vykis 2021 m. spalio 2–3 d. Prisijunkite prie milijonų žmonių visame pasaulyje ir klausykitės dabartinių pranašų ir apaštalų kalbų apie Gelbėtoją Jėzų Kristų.  

Visuotinė konferencija bus transliuojama iš konferencijų centro Solt Leik Sityje, Jutos valst., JAV. Konferenciją sudaro penkios sesijos. Į sesijas Konferencijų centre nebus galima patekti, jos bus nuotolinės.

  • Spalio 2 d., šeštadienį, 19:00.
  • Spalio 2 d., šeštadienį, 23:00.
  • Spalio 3 d., sekmadienį, 2:00.
  • Spalio 3 d., sekmadienį, 19:00.
  • Spalio 3 d., sekmadienį, 23:00.

Šias sesijas galima bus žiūrėti tiesiogiai nurodytu (Lietuvos) laiku anglų, rusų, lenkų ir daugybe kitų kalbų. Lietuvių kalba įgarsintą įrašą kviečiame žiūrėti po savaitės - spalio 9-10 dienomis jums patogiu laiku Bažnyčios pagrindinėje svetainėje ChurchofJesusChrist.org, Evangelijos bibliotekos programėlėje, arba Youtube kanale.

Sakramento susirinkimas ir visuotinė konferencija

2021 m. rugsėjo 8 d Rytų Europos krašto prezidentūra paskelbė laišką, kuriame sakoma:

 „Artėjant spalio mėnesio visuotinei konferencijai, norėtume nustatyti naują modelį mūsų kraštui. Mes, jūsų krašto prezidentūra, žinome, kaip svarbu laiku išgirsti Dievo žodį per Jo tarnus. Todėl prašome, kad, pradedant nuo šios visuotinės konferencijos, visuotinės konferencijos savaitgalį nebūtų rengiami jokie sakramento ar kiti įprasti sekmadieniniai susirinkimai. Prašome, kad kiekvienais metais šiuos du savaitgalius verčiau sutelktumėte dėmesį į visuotinės konferencijos žiūrėjimą ir klausymąsi. Žinome, kad kai kuriems teks žiūrėti vėlai vakare ar net ankstyvą rytą. Mes taip pat žinome, kad šeštadienio sesijos mūsų krašte yra prieinamos sekmadienio rytą, kad jūsų šabas būtų pripildytas dvasios ir mūsų vadovų mokymų.

Kai kurie galbūt susirūpins, kad negali priimti sakramento, jei šiuos du sekmadienius nevyks įprasti sakramento susirinkimai. Žinokite, kad per šiuos du savaitgalius, kaip ir per kuolo konferencijų savaitgalius, savo sandorų mes laikomės klausydamiesi vadovų ir vykdydami jų patarimus bei nurodymus.“

Kas yra visuotinė konferencija?

Visuotinė konferencija yra pasaulinis Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios susirinkimas. Du kartus per metus, pirmąjį balandžio savaitgalį ir pirmąjį spalio savaitgalį, Bažnyčios vadovai iš viso pasaulio kalba arba pamokslauja apie gyvąjį Kristų ir Jo Evangeliją. Dalyviai mokosi atrasti ramybę, viltį ir džiaugsmą Jėzuje Kristuje, stiprinti šeimas sekant Jėzaus mokymu, ir būti vedami ir įkvepiami Dievo. Visuotinė konferencija transliuojama tiesiogiai apie 70 kalbų, o vėliau išverčiama į daugiau nei 100 kalbų. Kviečiame visus – visų tikėjimų, įsitikinimų ir kilmės žmones iš viso pasaulio – ją žiūrėti, jos klausytis ir joje dalyvauti.

Stiliaus vadovo pastaba:Kai rašysite apie Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčią, prašome, kad paminėdami ją pirmą kartą vartotumėte pilną jos pavadinimą. Daugiau informacijos apie tai, kaip vartoti Bažnyčios pavadinimą, rasite mūsų stiliaus vadovo puslapyje. »Stiliaus vadovas.